Lilli Rannikko

IMG_1850pieni

Photo: Heta Hämäläinen

Lilli on afrikkalaisten tanssien tanssija, opettaja ja koreografi, joka sai ensi kosketuksen afrikkalaiseen tanssiin ja musiikkiin v. 1998, jolloin hän työskenteli Etelä-Afrikassa kansainvälisessä liikunnan kehitysyhteistyöjärjestössä (SCORE) ja joutui yhtäkkiä tanssikilpailun tuomariksi eräässä kylässä. Suomeen palattuaan hän aloitti länsiafrikkalaisen tanssin v. 2003.

Lilli on opiskellut länsiafrikkalaista tanssia Burkina Fasossa ja erityisesti Guineassa useaan otteeseen; v. 2011-2012 vuoden mittaiset opinnot Conakryssa Sorel Conten tanssikoulussa ja yksityisessä balettiseurueessa Ballet Wassasso. Opiskellut lisäksi useiden Guinean kansallisbaletin, Les Ballets Africainsin, artistien sekä Mahawa ‘Nato’ Syllan johdolla ja tekee vuosittain tanssimatkoja Guineaan. Esiintynyt eri afrikkalaisen – ja muun tanssin kokoonpanoissa Suomessa ja ulkomailla (mm. Dounya Fanyi Fan -ryhmä ja perinteistä afrikkalaista tanssia nykytanssiin yhdistävä Thile Danse).

Afrikkalaisten tanssien lisäksi Lilli on opiskelllut monipuolisesti myös muita tanssilajeja ja joukkuevoimistelua sekä niiden opettamista ja opettanut sekä valmentanut kymmenisen vuotta ennen Afrikkaan muuttoaan. Afrikkalaisia tansseja hän on opettanut v. 2010 lähtien. Lilli on myös järjestänyt kursseja, workshoppeja, leirejä, näytöksiä, festivaaleja ja erilaisia tanssin ja voimistelun tapahtumia Suomessa, Etelä-Afrikassa sekä Guineassa sekä organisoinut kaksi kertaa Guinean kansallisbaletin artistien kurssi- ja esiintymieskiertueen Suomessa. Tanssimatkoja Guineaan hän on järjestänyt v. 2013 lähtien. Lilli on myös kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja sekä opiskellut liikuntaa, viestintää ja Afrikan historiaa. Matkaillut 18:ssa Afrikan maassa.

Tietoa Lillin tanssikursseista täältä.

Kursseista sanottua:

“Kurssin energia ja tunnelma on ihan mielettömän ihana. Lilli on pätevä opettaja ja liverumpusäestys huikeaa.”

“Ihana tunnelma ja hiki lensi. Oli sopivasti haasteellisia liikkeitä mutta hyvin pysyin perässä.”

“Innostava, taitava opettaja, mukava ilmapiiri ja vauhdikkaat tanssit.”

“Opettaja todella hyvä! Opetustyylissä juuri sopiva selkeä tahti.”

“Opettaja oli energinen ja asiantunteva. Hyvä kurssi!”

“On mukava, kun kurssilla opettaja kertoo tanssien taustoista ja myös kulttuurista ja esim. afrikkalaisista soittimista jne. Kokeillaan eri rytmejä ja tansseja. “

 

 

Advertisements