Alhassane Keita

IMG_6204PIENI

Photo: Lilli Rannikko

(For English, please scroll down)

Alhassane Keita on Guinean kansallisbaletin, Les Ballets Africainsin, tanssija ja muusikko, joka on muuttanut Suomeen toukokuussa 2013. Kouroussasta, Ylä-Guineasta kotoisin oleva Alhassane on Guinean kuuluisimpia doundounba-tanssijoita, kuten hänen isänsä ja isoisänsäkin aikoinaan. Hän on toiminut vuosia Billy Percussion de Guinéen ja Groupe Hamanan  taiteellisena johtajana ja opettanut tanssia useissa kouroussalaisissa ja conakrylaisissa balettiseurueissa sekä useilla kansainvälisillä kursseilla. Nykyään Alhassane luotsaa Conakryssa Baraka-ryhmäänsä, joka keskittyy perinteiseen Mande-musiikkiin ja -tanssiin, sekä toimii helsinkiläisen Dounya Fanyi Fan Companyn taiteellisena johtajana.

Alhassane rekrytoitiin Guinean kansallisbalettiin v. 2006 Malinke-tanssiperinteen ja -musiikkiperinteen asiantuntemuksensa ansiosta sen jälkeen, kun hänet oli nähty tanssivan Faranah’in kansainvälisillä afrikkalaisen tanssin ja musiikin festivaaleilla Hamana-ryhmänsä kanssa. Alhassane joutui valitsemaan kansallisbaletin ja yliopisto-opintojen välillä, mutta tanssi vei voiton,  ja v. 2012 hän esiintyi Les Ballets Africains‘in solistina modernisoidussa versiossa vanhasta klassikosta ‘Minuit‘.

Alhassane on kysytty esiintyjä Guinean kansallisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla (mm. Guinea, Mali, Gambia). Ennen Suomeen muuttoaan hän on ollut kaksi kertaa Suomessa kurssi- ja keikkakiertueella Helsingissä, Jyväskylässä, Raumalla, Turussa sekä Isojoella vetäen kursseja mm. tanssi- ja teatterialan opiskelijoille, ammattitanssijoille, harrastajille ja myös eri ikäisille päiväkoti -ja koululaisryhmille. Alhassane on erittäin selkeä, energinen ja helposti lähestyttävä opettaja. Lisätietoa Alhassanen tanssitunneista täältä.

Taiteellisen – ja opetustoiminnan lisäksi Alhassanella on  kokemusta useiden eri kurssien, kansainvälisten tanssileirien, festivaalien ja tapahtumien järjestämisestä Conakryssa ja Kouroussassa. Hän on myös järjestänyt tanssimatkoja Suomesta Guineaan v. 2013 lähtien.

http://www.maailmankuvalehti.fi/artikkelit/16555

http://www.jylkkari.fi/2015/04/afrotanssi-voi-muuttaa-elaman/

Alhassane Keita is a dancer and musicien of Les Ballets Africains, the national ballet of Guinea. He was born in upper Guinea and got his artistic education from his father in Kouroussa. Like his father and grandfather before him, Alhassane is a famous and celebrated doundounba dancer who has been performing in many international festivals. Besides Les Ballets Africains, Alhassane has worked years as an artistic director of many groups in Guinea, for example Billy Percussion de Guinée and Baraka Percussion in Conakry. Alhassane is a clear, energetic and approachable teacher and has been teaching West African dances in Guinea, Mali, Gambia, Sweden and Finland. Alhassane lives in Helsinki, Finland, where he gives dance classes and workshops and arranges dance camps to Guinea. He is also the artistic director of Helsinki based Dounya Fanyi Fan Company.

Advertisements